AcasăBalcicFerma de scoici Dalboca din frumosul golf al Caliacrei

Ferma de scoici Dalboca din frumosul golf al Caliacrei

-

Cadrilater : Afară vremea frumoasă se lasă așteptată. Cu toate astea, gândul zboară departe… Azi este despre placerea pântecului, despre poezia papilelor gustative. 🙂

Bulgarii sunt pescari pricepuți. Atât la Dunăre, cât și la Marea Neagră. De altfel, la Tutucaia au ridicat și un frumos muzeu al pescuitului, despre care vom vorbi foarte curând. Dar nu despre acest muzeu, despre legendarii pescari din sau despre Cartierul lor, al Pescarilor (Ribarska Mahala) din Turtucaia vrem să vorbim astazi, ci despre ferma de midii de la Dalboca.

Cumva dosită într-un peisaj surprinzator, o vale abruptă spre marea azurie a golfului de la sud de Capul Caliacra, învăluită într-un parfum rustic, Dalboca reprezintă o plăcere simplă, o retragere către un univers primar și gustos al unei părți din bucătăria bulgară.
Vom reda mai jos propria descriere (ușor corectată) a locului de pe pagina

/www.dalboka.ro/, pagină dedicată turiștilor români.

Într-una din cele mai curate regiuni de pe litoralul Bulgariei, în frumosul golf al Caliacrei este situată ferma de scoici Dalboca. Pe malul mării deasupra golfului, în spatele fermei se află restaurantul Dalboca.

Din antichitate scoicile reprezintă o alternativa culinară gustoasă și sănătoasă! O traditie ce dateaza din epoca romană. Încă de acum 2000 de ani romanii au inclus scoicile în meniul lor. De atunci pănâ in zilele noastre, consumarea scoicilor crește din cauza varietatii retetelor culinare care se pot gati si carnea lor nutritiva. Scoicile sunt un” bioindicator” natural pentru puritatea apei în care trăiesc – ele crescând numai în ape curate!

Resturantul oferă un meniu bogat cu specialități din scoici proaspete crescute la fermă lor, precum și specialitați cu fructe de mare și pește. Meniul bogat și gustos satisface și clientul cu dorința cea mai pretențioasă. În afară de specialitățile din scoici, meniul include și delicatese alese din pește, salate proaspete, precum și măncăruri din carne de porc și de pui pregătite gustos. Aici puteți sa vă bucurați de o priveliște minunată, ascultănd șoapta valurilor și să vă scufundați într-o atmosferă extraordinară.

După o cină abundentă, vă puteti caza pentru odihna si relaxare la Hotel Acre. Hotelul este situat în satul Bulgarevo, care se află în împrejurimea regiunei Dalboca, în direcția spre Capul Caliacra.

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

”Drulă nu e om, e câine (…) Omul e nebun!”. Asta...

0
Asta spunea mafia transpartinică despre Cătălin când a ajuns ministru al Transporturilor. Deputatul PNL George Stângă și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Descoperă mai multe la Dobrogeana ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura