Acasă Constanța Fermele marine offshore, o afacere de succes, prietenoasă cu natura

Fermele marine offshore, o afacere de succes, prietenoasă cu natura

O nouă afacere de succes pentru investitorii români care doresc să dezvolte acvacultura în largul Mării Negre o reprezintă fermele marine offshore. Conceptul a fost implementat pentru prima oară în Statele Unite în urmă cu 12 ani, iar cifra de afaceri a companiei Open Blue depășește 1 miliard de dolari.

1045
0

Fermele marine offshore, o afacere cu succes garantat

Fermele marine offshore contribuie în mod semnificativ la securitatea alimentară și nutriție, pentru milioane de oameni din întreaga lume. Biologul marin Răzvan Popescu-Mirceni a realizat studii asupra variantelor potențiale de dezvoltare a acestei afaceri, într-un proiect cofinanțat de OMV Petrom.

Ce înseamnă, de fapt, fermele marine piscicole offshore

Fermele piscicole offshore se instalează, cu ajutorul unor balize de derivă, niște ancore care nu ajung pe fundul mării, ci, pur și simplu atârnă în apă și împiedică mișcarea rapidă a incintelor respective.

”Conceptul este în felul următor: există niște sfere, alcătuite din material semi-rigid, de preferință ușor dar rezistent, de tipul plasticului, care au dimensiuni mari. Pot să aibă diametre de 10,30 sau chiar 50 de metri, dar nu mai mici, pentru că devine cumva nerentabilă această afacere.

Aceste sfere sunt așezate astfel încât limita lor superioară să nu treacă de 30 de metri adâncime, tocmai pentru a nu încurca navigația sub nicio formă. Pe deasupra lor, pot trece orice fel de nave, astfel că prezența fermelor piscicole în largul mării, exclude posibilitatea producerii unor accidente navale.

mai mult la  /discoverdobrogea.ro/

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Dobrogeana ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura