Carcaliu, prefața Deltei Dunării, un sat cu gust de raci și povești cu bunici

0
31

Îmi plac poveștile oamenilor din Dobrogea, au un farmec aparte. Pentru ei, acest tărâm în care au copilărit rămâne buricul pământului, chiar dacă de ani buni s-au stabilit în alte țări. Ei sorb din priviri fotografiile postate pe rețelele de socializare de prietenii lor de acasă și își amintesc cu drag de locurile natale. Același lucru îl face și Natalia Dănilă Popescu, o lipoveancă din Carcaliu, care locuiește de ani buni în Italia. Dorul de țară a îndemnat-o să devină cel mai bun ambasador al României și al Dobrogei.

A reușit să creeze o comunitate a rușilor lipoveni în Torino, unde locuiește acum și organizează numeroase întâlniri, serbări și petreceri, pentru a păstra valorile tradiționale. Naty vorbește cu multă emoție despre Carcaliu, satul în care a copilărit și unde ajunge doar o dată pe an. În restul timpului însă, povestește despre amintirile frumoase pe care le are despre patria ei. Natalia visează să își facă o casă cochetă și tradițională în orașul Sulina și să realizeze în Italia un proiect de promovare a Dobrogei.

Carcaliu, o prefață a Deltei Dunării

Natalia Dănilă Popescu s-a născut la Sibiu, unde părinții săi lucrau pe șantier, ca mulți alți ruși lipoveni din zona Dobrogei. După aducerea pe lume a Nataliei s-au întors în Carcaliu, un sat din județul Tulcea, unde Naty a copilărit și a crescut până la vârsta de 18 ani, când și-a luat zborul spre Italia.

 

mai mult la

 

/discoverdobrogea.ro/carcaliu-prefata-deltei-dunarii-un-sat-cu-gust-de-raci-si-povesti-cu-bunici/

 

 

Lasă un răspuns